KAJAANIN BIG BAND -kertomuksia 75-76-79
Kajaanin Big Band 1975
KAJAANIN BIG BANDIN - KAINUUN ALUEORKESTERIN TOIMINTA-KERTOMUS VUODELTA 1975
Kajaanin Big Bandin ensimmäinen täysi toimintavuosi kunnallisena alueorkesterina on osittanut alueorkesterikokeilun merkittävyyden erityisesti ns. rytmimusiikin alueella. Orkesterin hallinnosta vastaa edelleen kulttuurilautakunta, jonka alaisena alueorkesteri toimii toistaiseksi kapellimestarin johdolla hallintohenkilöstön puutteen vuoksi.
Orkesterin henkilöstö:
Koska suunniteltu toimien lisäys syyskaudesta 1975 lähtien ei saanut kaupungin-valtuuston kannatusta, jatkui toiminta läpi vuoden päätoimisen kapellimestarin, 1/3 -toimisen lyömäsoitinten äänenjohtajan, sivutoimisen bassonsoittajan sekä syys-kaudella kiinnitetyn puhallinsoitinten äänenjohtajan [???] runkovoimin. Viimeksi- mainittu toimii myös orkesterin järjestäjän tehtävissä sekä toimistotyössä. [Täysin väärä tieto!] Big Bandin muu henkilöstö muodostuu avustajasoittajista, jotka työskentelevät kertapalkkioperiaatteella.
Big Bandin kokoonpano keväällä 1975:
2 as, 2 ts, bs, 4 tp, 3 trb, p, g, b, dr (vibes), sekä kapellimestarin lisäksi viulu pienyhtyekonserteissa. Syksyllä 1975 pasuunasektiossa on käytetty neljäntenä puhaltimena cornoa, joten orkesteri on toiminut syyskauden täydessä kokoonpanossa (17 soittajaa + kapellimestari).
Esiintymis- ja konserttitoiminta:
Big Band on harjoitellut keskimäärin kerran viikossa (34 kertaa) toimintakautensa aikana. Toimenhaltijoista sekä tilapäisavustajista muodostettu pienyhtye (3-6 soittajaa) on harjoitellut toimenhaltijoiden viikkotuntien puitteissa.
Vuoden 1975 aikana esiintyi Big Band ja siitä muodostettu yhtye 47:ssä tilaisuudessa (syyskautena -74: 9 esiintymistä). Näistä 2/3 eli 31 oli aluetoimintaan kuuluvia (niistä yhtye-esiintymisiä 16) ja 1/3 (16 kpl) Kajaanissa järjestettyjä. Alue-esiintymiset jakautuvat 26:n kunnan alueille seuraavasti:
16.-1. Kuhmo (Vartius)
2.2. Oulu
7.2. Kajaani
10.2. Kajaani
22.2. Kajaani
27.2. Kajaani
9.3. Raahe
9.3. Ruukki
19.3. Sotkamo
23.3. Pihtipudas
6.4. Ylivieska
10.4. Kajaani
14.4. Kajaanin mlk.
16.4. Kajaanin mlk.
17.4. Kajaanin mlk.
24.4. Suomussalmi
27.4. Kajaani
8.5. Paltamo
8.5. Paltamo
9.5. Kajaani
11.5. Kajaani
22.5. Kajaani
29.5. Kuhmo (Vartius)
6.6. Pori
10.6. Kuopio
10.6. Kuopio
28.6. Rovaniemi
29.6. Suomussalmi
29.8. Sotkamo
30.8. Helsinki
14.9. Kajaani
14.9. Puolanka
16.10 Kajaani
18.10 Pelso (Vaala)
19.10 Joensuu
23.10 Kajaani
24.10 Kajaani
25.10 Kajaani
2.11. Kuhmo
5.11. (Vartius)
9.11. Raahe
9.11. Vihanti
10. 11. Oulu
22.11. Kajaanin mlk.
28.11. Kajaanin mlk.
7.12. Paltamo
17.12. Kajaani
Konserttien määrä on ylittänyt toimintasuunnitelman noin kymmenellä konsertilla. Tätä voitanee pitää hyvänä saavutuksena aluetoimintaansa aloittavalle orkesterille - varsinkin kun on luovuttu järjestämästä aluekonsertteja orkesterin toimesta itse ja päädytty sen sijaan soittamaan vain tilattuja esiintymisiä.
Omia pääsylipputuloihin pohjautuvia konsertteja on orkesteri järjestänyt vain Kajaanissa. Lähes puolet (21) esiintymisistä on ollut yleisölle ilmaistilaisuuksia.
Jokin kunnallinen hallintokunta (kulttuurilautakunta tms.) on toiminut yli 30:n tilaisuuden järjestäjänä ja muissa tapauksissa tilaajana on toiminut ei-kaupallinen organisaatio (yhdistys, seura, liitto tms.).
Konserteista yksi - Pelson varavankilassa - lähetettiin alueradionauhoituksena Oulun läänin taidetoimikunnan myöntämän 3000 mk:n apurahan turvin. Konserttien ja esiintymisien yhteinen kuulijamäärä - 15800 henkeä - (syyskausi -74: 1206 kuulijaa) antaa ehkä liian hyvän kuvan konserttiyleisön määrästä, joka on ollut 100-300 henkeä konserttia kohden. Kokonaismäärä muodostuu näin suureksi, koska yhtye- ja orkesteriesiintymisiä on ollut runsaasti muutakin ohjelmaa sisältävissä tilaisuuksissa, mitä onkin pidettävä hyvänä ratkaisuna tämän alan musiikkiin mm. lehdistössä kohdistuvien runsaiden ennakkoluulojen ja yleisen arvostuksen puutteen poistamiseksi. Yleisömäärien suuruus on sikäli suhteellista, että esim. Kajaanin maalaiskunnan järjestämillä kulttuuriviikoilla tilaisuuksia pidettiin mm. syrjäkylien koulujen veistosaleissa, jolloin 50 henkeä merkitsee salin täyttymistä.
Koulukonserttien määrä (8 päiväkonserttia Kajaanissa, Kajaanin mlk:ssa ja Paltamossa) on kysyntään verrattuna osoittautunut täysin riittämättömäksi. Yhtyetoiminta soveltuu erityisen hyvin kouluolosuhteisiin, mutta päätoimisten muusikkojen puute on tuhonnut tällaisen kokeilutoiminnan laajentamisen kuten muunkin - esim. työpaikkakonserttien - päivätoiminnan aloittamisen.
Orkesterin avustajasoittajien palkkauksessa tapahtui syyskaudella 1975 huomattava nousu, josta syystä myös esiintymisten myyntihinnat kohosivat loppuvuodesta; Eri tekijöistä riippuen on yhtyeen ja Big Bandin myyntihinta vaihdellut 400 mk:sta yli 2000 markkaan. Viimeksi mainittua summaa voitanee pitää tämänkaltaisen toiminnan ylärajana. Korvauksettomia kaupungin edustustehtäviä ei kuluneena vuonna ole ollut.
Ohjelmisto: Vuoden 1975 aikana Big Band on esittänyt 45 eri sävellystä, joista 18 on ollut suomalaisten säveltäjien tuotantoa sekä tämän lisäksi 12 suomalaisten sovittajien työtä. Merkittävimpiä numeroita ovat olleet Seppo Paakkunaisen Aillohas -joikusarja Big Bandille ja Nils-Aslak Valkeapäälle (15'), Kaj Backlundin "No Comments" (25') ja "Suomalaisittain" -kansanlaulusarja big bandille (15') sekä
Heikki Sarmannon "Albright".
Yhtye puolestaan on esittänyt 68 sävellystä. Nämä sovitukset ovat suurimmalta osin kapellimestarin tekemiä:
- suomalaiseen kansanmusiikkiin pohjautuvia 12
- suomalaisten säveltäjien tuotantoa 24
- joikuja 9
- ulkomaiseen kansanmusiikkiin pohjautuvia 10
Tärkeimpiä yhtyenumeroita ovat olleet Nils-Aslak Valkeapään "Biret-Maaret" (10'), "Kaksi bulgarialaista kansansävelmää" (10') yhdessä violisti Jordan Kojuharovin kanssa esitettyinä, Ilpo Saastamoisen "Joutsenen juju" (15') sekä azerbaidzanilainen kansansävel "Haridz Segjah" (15-20').
Yhteenvetona voidaan sanoa, että Big Bandin ja yhtyeen omaleimainen ohjelma-politiikka on ollut eräs tärkeä tekijä laajan kysynnän luomisessa. Päämääränä on ollut luoda musiikkitarjontaa, joka toimii vastapainona ylikansalliselle massa-viihteelle käyttämällä runsaasti materiaalia sekä kotimaan kansanmusiikista että myös osin Itä-Euroopan kulttuurialuetta - kuitenkin niin, että rytmimusiikille tärkeä improvisointiaines on säilytetty mukana.
Talous: Tulojen ja menojen jakaantuminen selviää yksityiskohtaisemmin Big Bandin tilinpäätöksestä. Opetusministeriö on myöntänyt keväällä 1975 Kajaanin Big Bandille 55000 mk käytettäväksi alueorkesterikokeiluun sekä vuoden 1975 lopussa vielä 10000 mk samaan tarkoitukseen. Summa on suurin tähän kokeiluun myönnetty määräraha, mutta on huomattava, että orkesteri on eri kokoonpanoissaan harjoittanut nuoresta iästään huolimatta laajinta alueorkesteritoimintaa maassamme. Yhdessä yli 30000 mk:n myyntitulojen kanssa muodostavat nämä avustukset Big Bandin talouden rungon - yli puolet kokonaisbudjetista - mahdollisesti myöskin tulevaisuudessa siihen saakka, kunnes kaupungin oma panos lisää kotikunnassa tapahtuvien konserttien määrää. Kulttuuripoliittisesti merkittäviä ovat myös Oulun läänin taidetoimikunnan apuraha sekä Nomus-rahaston myöntämä sävellystilaus Jan Garbarekilta. Tämä jazzsarja big bandille pohjautuu norjalaiseen kansanmusiikkiin ja saa kantaesityksensä v:n 1976 aikana.
Ensimmäisen vuoden toiminta on osoittanut, että Kajaanin Big Band -tyyppinen alueorkesterikokeilu eri kokoonpanoissaan on merkittävää Kainuun ohella myös valtakunnallisesti.
TOIMINTASUUNNITELMA 1976:
OHJELMISTO
Vuoden 1976 päänumerona tulee olemaan Jan Garbarekin sävellys, jonka kantaesitys ajoittuu sävellyksen valmistumisajankohdan mukaan.
Yhteistyössä Musiikin Tiedotuskeskuksen ja Yleisradion kanssa kartutetaan nuotistoa erityisesti suomalaistensäveltäjien tuotannolla kiinnittäen huomiota varsinkin kansanmusiikkipohjaisiin teoksiin. Ohjelmiston valintaan vaikuttavat myös kulloisenkin tilaajan esittämät toivomukset.
Alkuperäisteoksia pyritään hankkimaan siten, että levytystoiminta voitaisiin aloittaa viimeistään vuoden 1977 aikana.
Ns. suurteoksia tulevat olemaan:
Heikki Sarmanto: "Our latin friends"
Kaj Backlund: "Seita" ja "No comments"
Kainuulaiseen kansanmusiikkiin pohjautuva big band -sarja.
Modernia musiikkia esitetään järjestämällä konsertti Edward Vesalan kanssa, jolloin yksi päänumeroista olisi hänen sävellyksensä "Nan Madol".
Myöskin syyskaudelle järjestetään yksi solistivierailu.
Eräs yhtyeen erikoisuuksista tulee olemaan mahdollisesti Kaustisilla esitettävä Optatus Raatikaiselta tallennettu kansantanssisarja ["Franseesi"].
Yhtyeen avustajana toimivan Jordan Kojucharovin myötä on mahdollista laajentaa mm. bulgarialaisen kansamusiikin osuutta ohjelmistossa.
Yhteistyö Nils-Aslak Valkeapään kanssa tulee myöskin jatkumaan mm. neuvoteltaessa mahdollisista ulkomaisista esiintymisistä.
RADIO-JA TV-ESIINTYMISET
Radionauhoja äänitetään kaksi kpl ja suoritetaan samoin kaksi TV-esiintymistä
TV 2:n laajentaessa toimintaansa Kainuun alueelle.
YHTEENVETO
Vuosi 1976 tulee olemaan Kajaanin Big Bandille melko vaikea sekä taloudellisesti että taiteellisesti. Toiminnan mielekäs jatkaminen voidaan aikaansaada vain päätoimisin soittajavoimin sekä riittävällä toimistotyövoimalla.
Ilpo Saastamoinen, kapellimestari Sakari Jankko, sihteeri
KAJAANIN BIG BAND TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 1979
YLEISTÄ
Opetusministeriö myönsi Kajaanin Big Bandille valtionapua kaupunginorkesteri-momentilta 48.000 markkaa ja alueorkesterikokeiluun 40.000 markkaa, mikä merkitsee 3,000 markan lisäystä vuoteen 1978 verrattuna. Lisäyksen suhteellinen pienuus (3,5) osoittaa yleistä määrärahojen niukkuutta, mutta samalla se myös heijastaa Kajaanin kaupungin kielteistä asennetta päätoimisen työvoiman lisäämiseksi orkesterissa: päätoimisten äänenjohtajien lisääminen kohottaisi valtionavustusta samalla kun se nostaisi orkesterin taiteellista tasoa. Kolmantena tekijänä valtionavunkasvamista hidastaa alueorkesteri-määrärahojen jakautuminen entistä useammalle orkesterille valtakunnallisen kokeilun laajennuttua käsittämään alkuperäistä useammantyyppisiä orkestereita.
Tästä huolimatta valtionavun merkitys on huomattava, kattaahan se edelleenkin lähes kolmanneksen kokonaisbruttomenoista.
Toiminnan taiteellinen puoli on edelleen noussut päätoimisen yhtyeen, Kajaani Kvartetin tehtyä nyt toisen kokonaisen työvuotensa. Samalla tämä on rytmiryhmän osalta merkinnyt myös big band -toiminnan tason nousua.
Vuoden alussa ja lopussa oli suurimpana vaikeutena toimistohenkilökunnan puute. Käytäntönä muissa kaupunginorkestereissa on se, että kapellimestarin ohella palkataan ensiksi intendentti ja vasta sen jälkeen muusikot, koska toiminnan organisointi ei muuten suju. Muiden töidensä ohella orkesterin asioita hoitavat toimistotyöntekijät, jotka lisäksi ovat tilapäisiä ja tiheään vaihtuvia, eivät ehdi tarpeeksi perehtyä alueorkesterin toimintaan voidakseen hoitaa edes kaikkia rutiinitehtäviä aktiivisesta orkesterin myyntityöstä puhumattakaan.
Helmikuusta marraskuun loppuun Kajaanin Big Bandin käytettävissä oli osa-päiväinen virastotyöntekijä (4 tuntia/päivä), jonka palkkaamiseen käytettiin myös Kajaanin Big Bandin tunti- ja urakkapalkat -määrärahaa siten, että hänen päivittäinen työaikansa oli 6 tuntia. Toimintakertomuksen loppupuolella olevat tilastot osoittavat vakuuttavasti pelkästään orkesterin vaatimiin tehtäviin keskittyneen toimistotyö-voiman tarpeellisuuden; mainittakoon tässä vain yhteenvedon omaisesti, että vuonna 1979 orkesterilla ja yhtyeellä oli yhteensä tasan sata esitystä (vuonna 1978 oli 46 esitystä) ja myyntituloja laskutuksen mukaan 49.150 mk (vuonna 1978 myyntituloja 28.800 mk). Kokonaisyleisömäärä oli 22.191 (vuonna 1978 10.451).
Verrattaessa edellä mainittuja lukuja muihin vastaavankokoisiin valtionapua saaviin runko-orkestereihin voidaan todeta Kajaanin Big Bandin toiminnan onnistuneen erittäin hyvin; yleensä Kajaanin Big Bandin kokoisten orkestereiden, joilla on yhtä vähän päätoimisia soittajia, esitysten määrä vuodessa on 20-30 ja kokonaisyleisö-määrä 4.000 - 9.000. Lisäksi Kajaanin Big Bandin toimintakustannukset ovat pienemmät kuin muilla vertailukelpoisilla orkestereilla.
KOKOONPANO
Kajaanin Big Bandin vahvuus oli kevätkaudella 18 + 1 ja syyskaudella 18 + 1, lisäksi oli neljä oppilassoittajaa (ilman harjoituspalkkioita).
Päätoimisten äänenjohtajien ja kapellimestarin muodostaman Kajaani Kvartetin kokoonpano vuonna 1979:
Kitara: Ilpo Saastamoinen 1.1.79 - 31.12.79
Lyömäsoittimet Jouni Kesti 1.1.79 - 31.12.79
Jussi Tegelman 1.6 - 4.7 (sijainen)
Kosketinsoittimet Markku Peimola 1.1.79 - 31.8.79
Arto Piispanen 1.9.79 - 31.12.79
Basso Ari Kataja 1.1.79 - 14.10.79
Lauri Antila 15.10.79 - 31.12. 79
(sijaisena Ari Katajan asevelvollisuuden suorittamisen ajan)
Koesoittotilaisuus pidettiin 8.9.1979. Sen perusteella kiinnitettiin Arto Piispanen kosketinsoitinten äänenjohtajaksi 30.9.1980 saakka sekä Lauri Antila basson äänen-johtajaksi Ari Katajan asevelvollisuuden suorittamisen ajaksi. Kulttuurilautakunta päätti 18.7.1979 pitämässään kokouksessa jatkaa lyömäsoitinten äänenjohtajan, Jouni Kestin, työsopimusta vuodella 30.9.1980 saakka.
KONSERTTI- JA ESIINTYMISTOIMINTA
Kajaanin Big Bandin toimintakausi oli keväällä 4.1 - 4.7 sekä syksyllä 5.9 - 11.11. Yhtye harjoitteli ja esiintyi viikkotuntiensa puitteissa; loma- ja kotiharjoitteluaika oli 7.7 - 2.9.Big Bandin harjoittelukertoja oli keväällä 44 ja syksyllä 17, yhteensä 61, joista osa oli sektioharjoituksia.
Vuonna 1979 keskityttiin myymään lähinnä yhtyeen esityksiä seuraavista syistä:
- Kajaani Kvartetin esitykset voidaan suorittaa soittajien normaalina työaikana, jolloin ei synny ylimääräisiä kustannuksia soittopalkkioiden osalta
- varsinkin aluetoiminnan järjestämistä keskellä viikkoa koko Big Bandilla hankaloittaa se, että useimmilla soittajilla on muu vakinainen työ, josta ei ole helppo irrottautua keskellä viikkoa lyhyellä varoitusajalla, etenkin kun tällainen muusta työstä luopuminen merkitsee huomattavaa ansionmenetystä, jota Big Bandin harjoitus- ja soittopalkkiot eivät mitenkään pysty peittämään ainakaan nykyisillä palkkioperusteilla
- nähtiin tärkeäksi kehittää aluetoimintaa, jolloin edellä mainituista syistä oli luonnollista järjestää nimenomaan yhtyekiertueita, jotka lisäksi tuottavat eniten myyntituloja vähillä kustannuksilla.
Konserttilajit, määrät ja yleisöluvut selviävät jäljempänä olevista tilastoista.
OHJELMISTO
Kulunut Lapsen vuosi huomioitiin suurta suosiota saaneella lastenkonsertti-ohjelmistolla. Sovitus- ja sävellystilausmäärärahojen pienuuden vuoksi ei kanta-esitettävää ohjelmistoa voitu hankkia. Ainoana poikkeuksena oli kulttuuri-lautakunnan vuonna 1978 Ilpo Saastamoiselta tilaama Kalevala-teos, joka kantaesitettiin "Sana ja sävel" -tapahtuman yhteydessä kesällä 1979, sekä syksyllä
valtakunnallisilla jazzpäivillä uusintana. Viimeksi mainitussa konsertissa oli myös armenialaisen säveltäjän Alexandr Harutunianin teoksen "Caravan" suomalainen kantaesitys.
Big Band esitti vuoden aikana 66 eri sävellystä, joista 8 oli kotimaisia. Sävellysten esityskertoja oli yhteensä 117, joista 16 kotimaisia.
Kajaani Kvartetti esitti 99 sävellystä, näistä oli 46 kotimaisia. Yhteensä oli 1014 sävellysten esityskertaa, joista kotimaisten sävellysten esityskertoja 453.
TALOUS
Kajaanin Big Band on saanut myynti- tai pääsylipputuloja 87 esityksestä. Loput tehtiin ilman korvausta tai pääsylipputuloja - kulttuurilautakunnan päätösten mukaisesti - lähinnä laajempienohjelmakokonaisuuksien yhteydessä (kesäkonsertti-sarja "Kruununpuodinmäki soi -79", "Sana ja Sävel" -tapahtuma sekä Kajaanissa syksyllä pidetyt valtakunnalliset jazzpäivät). Lisäksi pidettiin korvauksetta kaksi lastenkonserttia lastentarhoille ja joulukonsertti Kajaanin Kauppaoppilaitoksella. Kulttuurilautakunta ja Big Band järjestivät yhteensä 15 konserttia orkesterilla.
Myyntitulot 1979 budj. 1979 1978
- esitykset Kajaanissa 7.850 mk
- alue-esitykset 41300 mk
Yht. 49.150 mk 45.000 28.795 mk
Pääsylipputulot 2655 mk 6. 000 mk 2.633 mk
MYYNTI- JA PÄASYLIPPUTULOT YHTEENSÄ
51805 mk 51.000 mk 31.428 mk
Vuonna 1979 ylitettiin ensimmäistä kertaa talousarviossa arvioidut konserttien myyntitulot. Itse asiassa lopullinen myyntitulo nousee vielä 3.000 markalla, jos Yleisradio päättää lopullisesti ottaa esittääkseen jazzpäivien aikana tehdyn Kalevala-teoksen nauhoituksen.
Myyntitulojen huomattava kohoaminen johtuu lähinnä lisääntyneistä alue-esityksistä Kajaani Kvartetilla. Kvartetilla oli vuonna 1979 ilmeisen onnistunut ohjelma-kokonaisuus (lastenkonsertteja, pop/jazzkonsertteja, jazzkonsertteja, kansanmusiikki-sovituksia), josta oli helppo muodostaa sopivia "paketteja" tilaajien toivomusten mukaan. Näin pystyttiin järjestämään viikonkin kestäviä kiertueita yhteistyössä eri kuntien kanssa siten, että tietyn kunnan koululautakunta esim. korvasi päivällä pidetyt koulukonsertit ja musiikki- tai kulttuurilautakunta puolestaan iltakonsertit.
Kaikkiaan pidettiin Kajaanissa 40 esitystä, Kainuussa Kajaanin ulkopuolella 20 ja Kainuun ulkopuolella 40 esitystä. Kajaanin ja Kainuun alueen konserttien hinnat pidettiin hyvin pieninä. Sen sijaan ilmeni, että mitä etelämmäksi konsertteja tarjottiin, sitä enemmän niistä saatiin myyntituloja. Varsinaisena toiminta-alueena pidettiin kuitenkin kuutta Suomen pohjoisinta lääniä, jonka Kainuun maakuntaliitto aikoinaan esitti alueorkesterin toiminta-alueeksi tehdessään Opetusministeriölle aloitteen alueorkesterikokeilun aloittamiseksi.
Kajaanin kaupungin lopulliset nettomenot Kajaanin Big Bandista olivat noin 250.000 markkaa.
TILASTOTIETOA KAJAANIN BIG BANDIN ESITYKSISTÄ VUODELTA 1979
Konsertti: tilaisuus, jossa ohjelmaa esittää vain Kajaanin Big Band
tai Kajaani Kvartetti
Esiintyminen: tilaisuus, jossa Kajaanin Big Bandin tai Kajaani Kvartetin esitysten lisäksi on muitakin esityksiä
Esitys: konsertti tai esiintyminen
Alue-esitys: esitys Kajaanin ulkopuolella
Esityskerrat Yleisömäärät
Big Band: konsertit yhteensä 11 2.527
Big Band: esiintymiset yhteensä - -
Yhtye: konsertit yhteensä 80 17.024
Yhtye: esiintymiset yhteensä 9 2.622
YHTEENSÄ 100 22.191
Konsertit Kajaanissa yhteensä 34 7978
Esiintymiset Kajaanissa yhteensä 6 1380
Aluekonsertit yhteensä 57 11.591
Alue-esiintymiset yhteensä 3 1242
YHTEENSÄ 100 22191
Big Band: konsertit Kajaanissa 9 2.440
Big Band: esiintymiset Kajaanissa - -
Big Band: aluekonsertit 2 87
Big Band: alue-esiintymiset - -
YHTEENSÄ 11 2527
Yhtye: konsertit Kajaanissa 25 5538
Yhtye: esiintymiset Kajaanissa 6 1380
Yhtye: aluekonsertit 55 11504
Yhtye: alue-esiintymiset 3 1242
YHTEENSÄ 89 19664
Kevätkaudella 58 esitystä (Big Band 8, yhtye 50)
Syyskaudella 42 esitystä (Big Band 3, yhtye 39)
Maksullisia tilaisuuksia (pääsylippu- tai myyntituloja) 87
Ilmaistilaisuuksia (ei pääsylippu- tai myyntituloja) 13
Esitykset paikkakunnittain:
40 esitystä: Kajaani
5 esitystä: Kuhmo, Orivesi
4 esitystä: Vuolijoki, Saarijärvi
3 esitystä: Viitasaari, Pudasjärvi, Sotkamo, Rovaniemi, Mikkeli Nurmes, Ylivieska
2 esitystä: Raahe, Pieksämäki, Puolanka, Vaala, Hyrynsalmi, Ristijärvi
1 esitys: Oulu, Kuopio, Jyväskylä, Tampere, Vaasa, Seinäjoki, Kokkola,
Mikkeli mlk, Kostamus
Esityksiä Kajaanissa 40
Esityksiä muualla Kainuussa 20
Esityksiä Kainuun ulkopuolella 40
Esitykset musiikkilajeittain:
Big Band: Jazz 5, Pop/jazz 2, Sekal. ohj. 2, Kalevala-teos 2
Yhtye: Jazz 14, Kansanmus. sov. 6, Lastenkons. 38, Pop/jazz 17, Jamikons. 13, Joulukons. 1
Koulutuntien aikana pidetyt koulukonsertit (peruskoulu tai lukio), ohjelmistona lastenkonsertti tai pop/jazzkonsertti:
Esityksiä Yleisöä
Kajaanissa 14 3.569
Kajaanin ulkopuolella 32 9.020
YHTEENSÄ 46 12.589
- Kajaanin Big Band - Toimintasuunnitelma vuodelle 1980 (digitoimaton)